
ویروس کرونای امیکرون احتمالا با ویروس سرماخوردگی ترکیب شده است
گروهی از محققان میگویند ویروس کرونای امیکرون احتمالا در یکی از جهشهای خود به تکه ژنتیکی ویروس دیگری مجهز شده است. این تکه ژنتیکی احتمالا همان دنبالهای است که در ویروس سرماخوردگی وجود دارد و موجب دور زدن آسانتر سیستم ایمنی میشود.
کلمات کلیدی: اومیکرون – کرونا – کووید – شیوع – جهش – سرماخوردگی –
چکیده
محققان موسسه تحقیقاتی Nference در ماساچوست آمریکا میگویند امیکرون با این جهش ژنتیکی احتمالا خودش را انسانیتر کرده تا بهتر از دست سیستم ایمنی بدن فرار کند. این جهش میتواند سرعت انتقال را افزایش دهد و در عین حال باعث ایجاد بیماری بیعلائم یا با علائم خفیف شود. دانشمندان هنوز نمیدانند که سویه اومیکرون از سایر سویهها مسریتر است، موجب شکلهای وخیمتری از بیماری میشود و میتواند جای دلتا را گرفته و به سویه غالب جهانی تبدیل شود یا نه. احتمالا چند هفته دیگر زمان لازم است تا بتوانیم پاسخ این سوالات را پیدا کنیم.
جهش جدید کرونا
مطالعه ای جدید نشان داده که گونه جهش یافته «اومیکرون» از ویروس کرونا ممکن است با مواد ژنتیکی ویروس دیگری که باعث سرماخوردگی فصلی معمولی میشود مخلوط شده باشد، که ممکن است علت سرعت بالای انتشار آن را در مقایسه با سایر گونهها توضیح دهد و همچنین روشن کرده است که این گونه جدید عوارض شدیدی ندارد.
محل تولد اومیکرون
آفریقای جنوبی به عنوان یکی از اولین کشورهایی که گونه جدید ویروس کرونا در آن کشف شده، بالاترین نرخ ابتلا به ویروس اچآیوی را دارد. محققان حدس میزنند که این فرآیند نوترکیبی احتمالا در همین نقطه از دنیا اتفاق افتاده است.
مطالعات جدید در اومیکرون
محققان شرکت Nference ، مستقر در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا، دادههای نفوذ ژنتیکی سویه اُمیکرون را تجزیه و تحلیل کردند و قطعاتی از کد ژنتیکی این نوع جدید را در ویروس دیگری که عامل سرماخوردگی است پیدا کردند. پژوهشگران در مقالهای که هنوز به همتاداوری نرسیده میگویند این جهش جدید احتمالا برای اولین بار در بدن بیماری رخ داده که به صورت همزمان به دو ویروس مبتلا بوده است. دانشمندان تأیید کردند که کد ژنتیکی مشترک بین دو ویروس در سایر انواع ویروس کرونا شناسایی نشده است.
ویروس SARS-Cov-2 که عامل بیماری کووید۱۹ است، میتواند بیمارانی را که به سایر ویروسهای کرونا نیز آلوده هستند، آلوده کند. این گونه عفونت همزمان زمینه را برای نوترکیبی ویروسی فراهم میکند، فرآیندی که در آن دو ویروس مختلف در سلول میزبان یکسان با هم تعامل می کنند در حالی که از خود کپی می کنند و در نتیجه نسخههای جدیدی حاوی مقداری ماده ژنتیکی از هر دو ویروس اصلی ایجاد میشود.
ونکی ساندارراجان، پزشک متخصص در مهندسی زیستی و یکی از نویسندگان این مطالعه بیان داشته که سلولهای ریه و دستگاه گوارش میتوانند میزبان هر دو نوع ویروس باشند که میتواند منجر به تبادل مواد ژنتیکی بین آنها شود. وقتی ویروس برای انتقال بیشتر توسعه مییابد، به طور کلی ویژگیهایی را که احتمالاً علائم شدید کووید۱۹ را ایجاد میکنند، از دست میدهد. قبل از تصمیم گیری نهایی به دادهها و تجزیه و تحلیلهای بیشتری از متغیر omicron نیاز است. توزیع نابرابر واکسنها در سطح جهان ممکن است منجر به جهشهای بیشتر در ویروس کرونا شود.