داروهامقالات

رمدسیویر مفید یا مضر !؟

رمدسیویر

داروی رمدسیویر  (Remdesivir) یک داروی ضد ویروس نسبتاً جدید از خانواده آنالوگ‌های نوکلئوزید است در سال ۲۰۱۵ اعلام شد نتایج امیدوار کننده ای مبنی بر تأثیر این دارو روی مهار ویروس ابولا در میمون‌های رزوس به دست آمده است.

کرونا – کووید 19 – درمان قطعی کرونا –  رمدسیویر- متخصص ریه – سی تی اسکن ریه – پاندمی –

داروی رمدسیویر :

دارویی که برای مبارزه با ابولا ایجاد شده است به عنوان یک درمان Covid-۱۹ مورد مطالعه قرار می‌گیرد. یافته‌های امیدوار کننده‌ای در این زمینه وجود دارند ولی محققان درباره آن‌ها احتیاط می‌کنند. چرا؟ داروی رمدسیویر به عنوان یک درمان احتمالی برای موارد بحرانی بیماری جدید کروناویروس (COVID-۱۹) مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که این دارو هنوز در هیچ کشوری برای درمان COVID-۱۹ تأیید نشده است، مطالعات اخیر ادعا کرده است که نتایج نویدبخشی یافته است.

نوشته های مشابه

این یک داروی با خواص ضد ویروسی است که توسط شرکت بیوتکنولوژی مستقر در ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ برای درمان موارد ابولا تولید شد.

ویروس‌های کرونا RNA تک رشته‌ای به عنوان ماده ژنتیکی خود دارند. هنگامی که ویروس جدید کرونا SARS-CoV۲ وارد سلول انسانی می‌شود، یک آنزیم به نام RdRP به تکثیر ویروس کمک می‌کند.

طبقه بندی مارتیندل:  دارو های مسکن ضد التهاب ها

مکانیسم اثر : رمدسیویر پیش داروی نوکلئوتید آدنوزین می باشد که در سلول ها به متابولیت فعال نوکلئوزید تری فسفات متابولیزه می شود.
به نظر می رسد این دارو با تاخیر در خاتمه فرآیند تکثیر RNA، مهار ضعیف DNA پلیمراز و RNA پلیمراز در پستانداران و ایجاد سمیت میتوکندریایی ضعیف در پستانداران منجر به کنترل تکثیر ویروس می شود.

شکل دارو : ویال 100 میلی گرم / تزریقی

دوز دارو در بزرگسالان و بچه‌های با وزن ≥40kg

  1. برای بیماران نیازمند تهویه مکانیکی و یا :ECMO

لودینگ دوز 200 میلی‌گرم روز اول و سپس روزانه 100 میلی‌گرم برای 9 روز (جمعاً 10 روز درمان)

  1. برای بیماران که نیاز به تهویه مکانیکی و یا اکمو ندارند: دوز 200 میلی‌گرم روز اول و سپس روزانه 100 میلی‌گرم برای 4 روز (جمعاً 5 روز). در صورتی که بهبودی بالینی حاصل نشود درمان می‌توان 5 روز دیگر ادامه داد.

 

دوز دارو در کودکان با وزن بیشتر از 3/5kg و کمتر از 40kg

روز اول 5mg/kg و از روز دوم 2.5mg/kg می‌باشد. طول دوره درمان برای بیمارانی که تهویه مکانیکی دریافت نمی­کنند 5 روز است و در صورت عدم بهبودی تا 10 روز نیز توصیه می­شود. برای بیمارانی که تهویه مکانیکی دریافت می­کنند طول دوره درمان 10 روز است.

نکته مهم: رمدسیویر برای درمان کووید-19 با شدت خفیف تا متوسط توصیه نمی­شود.

عوارض جانبی دارو:

عارضه­‌های شایع این دارو عبارت است از: هایپرگلایسمی، افزایش گلوکز سرم، افزایش آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز سرم، نارسایی کلیوی حاد و کاهش GFR، تب. نکته مهم: رمدسیویر یک داروی تحقیقاتی برای درمان کووید-19 است. عارضه جانبی جدی و یا غیر منتظره ­ای که قبلاً نیز گزارش نشده است، ممکن است رخ دهد.

تداخلات دارویی:

این دارو با هیچ داروی تزریقی دیگری نباید همزمان و از یک لاین تزریق کرد. فعلاً تنها سازگاری دارو با نرمال سالین مشخص شده‌است.

1-مصرف همزمان رمدسویر با داروهای کلروکین یا هیدروکسی کلروکین طبق نتایج مطالعات منجر به کاهش اثرات ضد ویروس رمدسیویر می‌گردد و توصیه نمی‌شود. سایر تداخلات دارویی هنوز نامشخص است.

2- تجویز این دارو با داروهای مهارکننده p-گلیکوپروتئین مانند آمیودارون، دیلتیازم، وراپامیل،… در برخی موارد، منجربه افزایش غلظت دارو و کاهش شدید آنزیم های کبدی شده است.

بارداری و شیردهی:

*  اطلاعات در زمینه تجویز این دارو در دوران بارداری کافی‌ نمی‌باشد. در مطالعات حیوانی اثرات سوئی بر جنین نداشته است.

*   اطلاعات در رابطه با تجویز این دارو در دوران شیردهی و اثرات آن بر حجم شیر و جنین، فعلاً موجود نمی‌باشد. در مطالعات حیوانی دارو در شیر ترشح می‌شود.

عوارض جانبی رمدسیویر چیست؟

  • فشار خون پایین یا بالا
  •       سرگیجه (به خصوص موقع بلند شدن)
  •       ضربان قلب آهسته/سریع
  •       تب
  •       حالت تهوع
  •       استفراغ
  •       تعریق
  •       لرز
  •       خس خس کردن یا تنگی نفس
  •       ورم در ناحیه صورت، گلو، لب ها یا چشم ها.

اطلاعات کاملی در مورد داروی رمدسیویر در دسترس نیست و در حال حاضر مشخص نیست که آیا این دارو عوارض جانبی جدی ایجاد می کند یا خیر. در صورت واکنش آلرژیک جدی، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  •       خارش/تورم (به ویژه صورت/زبان/گلو(
  •       سرگیجه شدید
  •       مشکل تنفسی.

قبل از تجویز رمدسیویر و در طول درمان، آزمایش های کبدی و زمان پروترومبین (PT) باید برای همه بیماران انجام شود. در صورت افزایش سطح آلانین ترانس آمیناز (ALT) ،یکی از آنزیم های کبدی، به بیش از 10 برابر از حد بالای محدوده نرمال، مصرف رمدسیویر احتمالا باید قطع شود. و در صورت مشاهده افزایش سطح ALT و علائم یا نشانه های التهاب کبد، مصرف دارو باید قطع شود.

عوارض مصرف رمدسیویر در منزل:

در موج پنجم کرونا به خصوص در کرونا دلتا، برخی افراد سودجو به تبلیغ مردم به مصرف بی رویه و خودسرانه آمپول رمدسیویر پرداختند و به نظر می رسید که بهترین داروی کرونا است. اما همانطور که قبلتر هم گفته شد، داروی رمدسیویر برای بیماران شدید و بستری در بیمارستان کاربرد دارد؛ آن هم به نظر می رسد در صورتی که در روزهای اول (فاز اول) بیماری تجویز شود. در نتیجه رمدیسیویر برای بیماران در منزل هیچ اثربخشی ندارد. درمان‌های خودسرانه در مبتلایان به کرونا در بیشتر موارد وضعیت بیمار را وخیم‌تر می‌کند. بهترین و مؤثرترین درمان کرونا عمل به توصیه‌های پزشک، استراحت و مصرف مایعات فراوان است.

این موضوع که باب شده و مردم به دنبال داروی رمدسیویر هستند، کاملاً اشتباه است. این دارو در درمان بیمارانی که در منزل هستند اثربخشی خاصی ندارد و اگر این دارو در منزل استفاده شود می‌تواند عوارض وحشتناکی به دنبال داشته باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا